Πώς οι βρισιές έχουν γίνει το νέο … παυσίπονο ;;;

Μια κοινωνία που η “καλημέρα” … εκλείπει !

Από το πρωί που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι έως το βράδυ που θα γυρίσει το άτομο από τη δουλειά του εξουθενωμένο, θα κάνει τις δουλειές του σπιτιού, θα ασχοληθεί και θα αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του (έχει ή δεν έχει κουράγιο) και θα πέσει ξανά για ύπνο, ένας ατελείωτος αγώνας καταπίεσης διαφόρων συναισθημάτων ξεκινά. Και αυτός ο αγώνας επαναλαμβάνεται κέθε μέρα, κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα του χρόνου … επί σειρά ετών !vrisies-green-coffee-greece

Οργή, απόγνωση, βαρεμάρα, ανία, πλήξη … είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που μας διακατέχουν καθημερινά και που προσπαθώντας να είμαστε σωστοί στη δουλειά μας τα καταπιέζουμε ολοένα και περισσότερο.

Δυστυχώς κάποια στιγμή η κατάσταση ξεπερνά τα όρια ανοχής του ατόμου το οποίο ξεσπά σε βρισιές, σε ένα χείμαρρο ύβρεων που τελικά … από ότι δείχνουν οι έρευνες … λειτουργεί ως παυσίπονο !

Αλήθεια … μπορούν οι βρισιές να καταπρΰνουν τον πόνο ;

ΝΑΙ ! Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, οι βρισιές, κατάφεραν να προσφέρουν παυσίπονη δράση σε άτομα με τραυματισμό.

Τα άτομα εκείνα, που εκείνη τη στιγμή υπέφεραν από τον πόνο λόγω του τραύματός τους, μόλις αφέθηκαν σε απρεπεί ύβρεις και μειωτικούς χρακτηρισμούς, ένιωσαν αμέσως καλύτερα και τον πόνο να υποχωρεί.

(!!!) : Τα άτομα που γενικά δεν βίζουν στη ζωή τους, παρουσιάσαν 4 φορές πιο ισχυρά αποτελέσματα κατά του πόνου … μόλις ξεκίνησαν να βρίζουν ως αντίδραση στον πόνο αυτό.

Ο ανθρώπινος οργανισμός και ο τρόπος που λειτουργεί είναι ένα περίεργο και πολύπλοκο πράγμα. Πώς όμως αντιδρά στις βρισιές και πώς αυτό αιτιολογείται ;

(!!!) : Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εν λόγω έρευνας, τον Δρ. Ρίτσαρντ Στέφενς, φαίνεται πως με το βρίσιμο, ο οργανισμός, παράγει κάποιες ενδορφίνες που στην περίπτωση αυτή λειτουργούν ως παυσίπονα.

Η ΕΡΕΥΝΑ :

Η έρευνα αυτή έλαβε χώρα από το πανεπιστήμιο του Κιλ στη Βρετανία, όπου χώρισαν 71 νεαρούς ενήλικες σε δύο ξεχωριστές ομάδες. Η μία ομάδα περιελάμβανε άτομα που χρησιμοποιούσαν λιγότερες από 10 υβριστικές λέξεις την ημέρα και η άλλη ομάδα με άτομα που χρησιμοποιούσαν περισσότερες από 40.

Σε όλα τα άτομα (και από τις 2 ομάδες) ζητήθηκε να βυθίσουν τα χέρια τους σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό και να τα κρατήσουν εκεί για όσο αντέχουν. Την πρώτη φορά το έκαναν επαναλαμβάνοντας όση ώρα είχαν βυθισμένα τα χέρια τους μια οποιαδήποτε μη υβριστική λέξη, ενώ την επόμενη φορά επανέλαβαν τη διαδικασία επαναλαμβάνοντας μια υβριστική λέξη της αρεσκείας και της επιλογής τους.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :

Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα εκείνα που γενικά στην ζωή και στην καθημερινότητά τους δε χρησιμοποιούν υβριστικές λέξεις, άντεξαν το παγωμένο νερό για πολύ περισσότερο όσο έβριζαν (περίπου 45 ολόκληρα δευτερόλεπτα) σε αντίθεση με το διάστημα που δεν χρησιμοποιούσαν βρισιές.

Επίσης, τα άτομα της άλλης ομάδας, κατάφεραν τελικά να αντέξουν βυθισμένα τα χέρια τους στο παγωμένο νερό … ΜΟΛΙΣ για 10 δευτερόλεπτα πιο πολλά.

Uncategorized

Comments are closed.