Τα tips της ευτυχισμένης γυναίκας !

Όταν η καθημερινότητα δε σε αφήνει να ευτυχίσεις …

Είναι γεγονός, πως η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο σκληρή. Οι οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν, ο φόρτος εργασίας, το σπίτι, η οικογένεια, τα προβλήματα, δουλειές, δουλειές και πάλι δουλειές όλη την ημέρα, που περιμένουν από εσένα να τις κάνεις και να βρεις λύσεις.morning-light-green-coffee-greece

Σίγουρα αυτό δεν είναι το κλειδί μιας αισιόδοξης ημέρας και μιας ευτυχισμένης ζωής, αλλά ούτε είναι και λόγος να βουλιάζεις μέσα στη μιζέρια και να πνίγεσαι στην κατάθλιψη. Οι υποχρεώσεις μιας γυναίκας είναι πάρα πολλές … αλλά εμείς ξέρουμε και τα μικρά μυστικά μιας ευτυχισμένης γυναίκας … και σας τα παρέχουμε !

Μικρά μυστικά …μεγάλης ευτυχίας !!!

Νο 1 μυστικό : Ευγνωμοσύνη για όσα μου δίνονται !

Τείνουμε να πελαγώνουμε μπροστά στον ατελείωτο όγκο των υποχρεώσεών μας μέσα στην ημέρα. Και μόνο στη σκέψη, το χαμόγελο σβήνεται από το πρόσωπό μας και το στομάχι μας γίνεται κόμπος. Η προετοιμασία των παιδιών, το σπίτι και οι δουλειές του, η εργασία μας, οι εξωτερικές υποχρεώσεις, το μαγείρεμα, τα ψώνια στο σουπερμάρκετ , και … και … και … η λίστα δεν έχει τελειωμό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Απολαμβάνω τις μικρές στιγμές χαλάρωσης που μου δίνονται μέσα στη διάρκεια της ημέρας … ακόμα και αν είναι απελπιστικά λίγες. Ο πρωινός καφές μου πριν φύγω για το γραφείο (απολαμβάνοντας τις πρώτες ηλιαχτίδες της μέρας), ένα ποτήρι κρασί το βράδυ με τον σύντροφό μου, ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο πριν πέσω για ύπνο.

Νο 2 μυστικό : Πρόγραμμα στον ύπνο !

Όπως τα παιδιά, έτσι και εμείς, χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα στον ύπνο. 7 με 8 ώρες ύπνου χρειάζεται κάθε βράδυ ο οργανισμός μας για να χαλαρώσει και να γεμίσει τις μπαταρίες του !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Δεν πρέπει να παρασύρομαι μπροστά στην τηλεόραση. Βάζω πρόγραμμα για το τι ώρα θα την κλείσω και τι ώρα θα ξαπλώσω στο κρεβάτι μου. Κλείνω τα μάτια μου και αφήνω κάθε κακή σκέψη, κάθε άγχος και κάθε στεναχώρια να την διαχειριστώ ξανά το επόμενο πρωί !

Νο 3 μυστικό : Ανοιχτά παράθυρα & άπλετο φως …

Φροντίζω ώστε οι χώροι που περνάω τις περισσότερες ώρες της ημέρας μου να είναι φωτεινοί. Το πρωί ανοίγω όλα τα παράθυρα του σπιτιού, διατηρώ το γραφείο μου φωτεινό και (αν έχω λίγο χρόνο) περπατάω λίγο κάτω από τον ήλιο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Ανοίγω παράθυρα και κουρτίνες για να απολαύσω το φως της ημέρας, που είναι πηγή ζωής και αισιοδοξίας !

Νο 4 μυστικό : Φυτά & λουλούδια …

Ένας ψυχρός χώρος, ένα απρόσωπο γραφείο, σίγουρα δεν είναι το ιδανικό για να φτιάξει η διάθεσή σου ! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον προσωπικό χώρο του σπιτιού σου. Δεν έχεις χρόνο να πας στην εξοχή να απολαύσεις τη φύση ; Φέρε ένα κομμάτι της φύσης στο σπίτι σου !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Ομορφαίνω τον χώρο μου με φυτά και λουλούδια. Το πράσινο χαρίζει ηρεμία και γαλήνη και διώχνει τις κακές σκέψεις.

Νο 5 μυστικό : Σωστή διατροφή !!!

Η ευτυχία δεν έρχεται ούτε μέσα από στερήσεις (δίαιτες και εξαντλητικά διατροφικά προγράμματα), αλλά ούτε και μέσα από καταχρήσεις ! Το μέτρο και η απόλαυση όλων των πραγμάτων σε ένα λογικό βαθμό είναι το “κλειδί” της ευτυχίας ! Ακόμα και το πιο νόστιμο, το πιο αγαπημένο σου φαγητό, αν το έτρωγες κάθε μέρα, θα φάνταζε βαρετό !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Απολαμβάνω κάθε μέρα το φαγητό μου και δίνω προσοχή στην κάθε μπουκιά μου. Την κρατάω στο στόμα μου και δεν καταπίνω γρήγορα. Απολαμβάνω ένα – ένα όλα τα συστατικά του φαγητού μου.

Νο 6 μυστικό : Όμορφη … μέσα & έξω !

Για να νιώσω όμορφη μέσα μου φροντίζω να είμαι όμορφη έξω μου ! Προσέχω και περιποιούμαι σε κάθε ευκαιρία τον εαυτό μου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Κάνω μικρά δώρα ομορφιάς στον εαυτό μου για να ανανεώνω την εμφάνισή μου και να του χαρίζω φροντίδα και αγάπη. Μια μάσκα περιποίησης, ένα μασάζ, μια μέρα για ψώνια στα μαγαζιά, ένα όμορφο μακιγιάζ ή ένα νέο κούρεμα !

Uncategorized

Comments are closed.