ΣΕΞ : Ένα “άθλημα” για όλους !

Το σεξ κάνει καλό …

Η σεξουαλική ικανοποίηση που προσφέρει ένας οργασμός είναι το Α και το Ω και για την γενικότερη κατάσταση της υγείας του ατόμου, υποστηρίζουν ειδικοί επιστήμονες.sex-green-coffee-greece

(!!!) : Ο οργασμός συμβάλλει στην γενικότερη καλή υγεία του ατόμου, σωματική, πνευματική και ψυχολογική, ενώ επηρεάζει σημαντικά και την κοινωνική συμπεριφορά του.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως μετά από την σεξουαλική πράξη και έναν οργασμό, το ΚΑΘΕ άτομο (άνδρας ή γυναίκα), τείνει να παρουσιάζει σημαντικά αυξημένη αυτοπεποίθηση και φυσικά πολύ ανεβασμένη διάθεση. Η έκκριση των ορμονών που πραγματοποιείται στο σώμα κατά την ερωτική πράξη είναι ο λόγος για την καλή διάθεση που πλημμυρίζει το άτομο μετά από αυτή !

Είναι όμως η σεξουαλική ικανοποίηση ο μοναδικός λόγος για να κάνουμε σεξ … ή μήπως τελικά το σεξ κάνει και γενικότερα καλό στον οργανισμό ;

Ποια είναι τα οφέλη μιας καλής σεξουαλικής επαφής στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα μας ;

ΤΟ ΣΕΞ … ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

 • Γυμνάζει το σώμα !

ΝΑΙ ! Το σεξ είναι η πιο καλή και φυσικά η πιο ευχάριστη γυμναστική ! Με καλή διάθεση και αρκετή φαντασία, μπορείτε να να διασκεδάσετε γυμνάζοντας παράλληλα ολόκληρο το σώμα σας και ενδυναμώνοντας πολλές μυικές ομάδες. Το σεξ είναι η λύση σε όσους … βαριούνται το γυμναστήριο !

 • Αδυνατίζει !!!

Επίσης μεγάλη αλήθεια ! Το σεξ μπορεί και βοηθάει στην αποτελεσματική απώλεια βάρους ! Μάλιστα πρόκειται για έναν από τους πιο αποδοτικούς τρόπους να κάψετε θερμίδες και λίπος και να μειώσετε το σωματικό σας βάρος.

(!!!) : Αρκεί να αναφέρουμε πως περίπου 30 λεπτά σεξ οδηγούν σε καύση 150 ολόκληρων θερμίδων, ενώ αντίστοιχα 30 λεπτά περπάτημα αποδίδουν περίπου 100 με 110 θερμίδες (ανάλογα την ένταση του περπατήματος και την ταχύτητα του βηματισμού).

(!!!) : Ακόμα και τα προκαταρκτικά, πριν από την ερωτική πράξη, παρά το γεγονός πως είναι πιο χαμηλής έντασης δραστηριότητα, βοηθούν στην καύση περίπου 60 με 90 θερμίδων !

 • Μειώνει την χοληστερίνη …

Και όμως, το σεξ, βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερίνης αλλά και στη μείωσή της.

 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό …

Το σεξ τονώνει και δυναμώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

(!!!) : Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές μελέτες, αρκούν 1 με 2 φορές την εβδομάδα για να έχετε πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και να γλιτώνετε τις ιώσεις που κυκλοφορούν !

 • Λειτουργεί ως αναλγητικό !

Το σεξ, παρά τα όσο λέγονταν μέχρι σήμερα, λειτουργεί ως το καλύτερο αναλγητικό κατά του πονοκεφάλου ! Μπορεί να ανακουφίσει από δυνατό πονοκέφαλο, ή ακόμα και από ημικρανία. Προτιμήστε λοιπόν να κάνετε σεξ από το να πάρετε ακόμα ένα παυσίπονο !

 • Σταθεροποιεί τον κύκλο της γυναίκας …

Το σεξ βοηθάει πάρα πολύ μια γυναίκα ώστε να αποκτήσει πιο σταθερή και τακτική περίοδο. Το σεξ όμως δεν βοηθάει μόνο τις γυναίκες με ασταθή κύκλο περιόδου, αλλά και τις γυναίκες εκείνες που πάσχουν και ταλαιπωρούνται από πόνους περιόδου (δυσμηνόρροια).

ΤΟ ΣΕΞ … ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

 • Χαρίζει καλή διάθεση.
 • Ανεβάζει την αυτοπεποίθηση.
 • Δίνει αισιοδοξία.
 • Τονώνει την συντροφικότητα.
 • Ενισχύει την οικειότητα με τον ερωτικό σύντροφο.
 • Καταπολεμά το άγχος.
 • Δίνει ενέργεια αλλά και ηρεμία.

ΤΟ ΣΕΞ … ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

Το σεξ βοηθάει στην αποτελεσματική αποβολή όλων των κακών σκέψεων και των στρεσογόνων παραγόντων και προσφέρει διαύγεια πνεύματος.

Uncategorized

Comments are closed.