Πώς το πράσινο τσάι … λευκαίνει τα δόντια ;;;

Πράσινο τσάι : Ωφέλιμο για τον οργανισμό … και όχι μόνο !

Κρύο … καιρός για τσάι ! Το τσάι είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες. Ειδικά το πράσινο τσάι, είναι μια υγιεινή και απίστευτα γευστική επιλογή ροφήματος … για πρωί ή απόγευμα (αφού μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον καφέ).GreenTea-white-teeth-green-coffee-greece

Όσοι έβαλαν το πράσινο τσάι στην καθημερινότητά τους, δηλώνουν πολύ αναζωογονημένοι, υγιείς και γεμάτοι ευεξία και ζωντάνια.

Το πράσινο τσάι, εκτός από τη φυσική γεύση, κυκλοφορεί πλέον σε αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς, που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και το πιο απαιτητικό χρήστη.

Ο καφές κάνει λεκέδες στα δόντια ! … Το τσάι όμως ;;;

Όλοι θεωρούν ότι ο καφές και το τσάι είναι από τους χειρότερους εχθρούς των δοντιών (μαζί φυσικά με το τσιγάρο), αφού δημιουργούν λεκέδες και μια αντιαισθητική κίτρινη απόχρωση στα δόντια. Είναι όμως κάτι τέτοιο αληθές ;

(!!!) : Σύμφωνα με μια πρόσφατη βρετανική έρευνα που πραγματοποίησαν ειδικοί διατροφολόγοι, κάποιες συγκεκριμένες ποικιλίες τσαγιού, παρέχουν ικανοποιητική ποσότητα φθορίου στα δόντια … που λευκαίνει τα δόντια και προλαμβάνει τις διάφορες ζημιές !

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όλα τα τσάγια και όλες τις ποικιλίες. Οι ειδικοί, στα πλαίσια της έρευνας, τέσταραν 49 διαφορετικά είδη τσαγιού για να μπορέσουν να καταλήξουν σε ασφαλές και αληθές συμπέρασμα.

(!!!) : Οι ειδικοί κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα, πως περίπου 4 φλυτζάνια πράσινου τσαγιού, μπορούν να προσφέρουν την απαιτούμενη ποσότητα φθορίου !

Το τσάι ως φυτό, έχει την ικανότητα να απορροφάει το φθόριο μέσω των ριζών του από το έδαφος, και στη συνέχεια να το προσφέρει σε εμάς μέσω των φύλλων του που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το αφέψημα.

Και όμως (!!!) … σύμφωνα με την επικεφαλής της ιδιαίτερης αυτής μελέτης, το τσάι, όχι μόνο δεν καταστρέφει τα δόντια, αλλά αποτελεί ιδανική ασπίδα προστασίας για αυτά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Αντικαταστήστε τα ροφήματα όπως ο καφές ή τα αναψυκτικά με ένα πράσινο τσάι (χωρίς προσθήκη ζάχαρης που βλάπτει τα δόντια), και θα αποκτήσετε την πιο γερή οδοντοστοιχία και τα πιο όμορφα λευκά δόντια ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ !

Το υγιές χαμόγελο και τα λευκά, περιποιημένα και καθαρά δόντια είναι γοητεία. Μην σπαταλάτε περιουσίες ολόκληρες σε ειδικές θεραπείες λεύκανσης για τα δόντια σας. Στοχεύστε στην πηγή του κακού και χτυπήστε το πρόβλημα στη ρίζα του. Αφήστε στην άκρη τους καφέδες και τη ζάχαρη και βάλτε στη ζωή σας και στις καθημερινές σας συνήθειες το πράσινο τσάι. Απισκεφθείτε ένα μαγαζι με βότανα και χαθείτε στις ατελείωτες γευστικές επιλογές που σας προσφέρει.

Θα γίνει η πιο αγαπημένη σας υγιεινή συνήθεια !

Uncategorized

Comments are closed.