Καταπολεμήστε το άγχος με φυσικό τρόπο !!!

Άγχος … κάθε μέρα !!!

Το άγχος είναι παντού στην καθημερινότητά μας … μας περιβάλλει ! Άγχος στη δουλειά, άγχος στο σπίτι, άγχος με την οικογένεια, άγχος με τα οικονομικά … όλα αυτά επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας και κυρίως επιβαρύνουν τον οργανισμό μας ο οποίος κραυγάζει απεγνωσμένα για “βοήθεια” !woman-dark-chocolate-green-coffee-greece

Καθημερινά, οι γύρω μας απαιτούν όλο και περισσότερα πράγματα από εμάς, και τελικά, ο οργανισμός μας, ολοένα και πιέζεται περισσότερο, ολοένα και συσσωρεύει περισσότερο στρες που αποζητά να εκδηλωθεί για να επουλωθεί ! Αποτέλεσμα ;;;

 • αλκοόλ

Μόλις το άτομο γυρίσει σπίτι συνηθίζει να πίνει ποτό για να μπορέσει να χαλαρώσει. Αυτή η καθημερινή και επαναλαμβανόμενη συνήθεια καταστρέφει και την υγεία αλλά και την σιλουέττα του ατόμου, ενώ η χαλάρωση που παρέχει είναι απλά παρωδική και δεν προσφέρει λύση στο πρόβλημα.

 • κάπνισμα

Είτε την ώρα της εργασίας είτε μετά, το άτομο για να καταπολεμήσει την νευρικότητα και το αυξημένο άγχος του, καπνίζει όλο και περισσότερο ! Φυσικά, οι επιζήμιες συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, είναι γνωστές και δεν χρειάζεται να αναλυθούν περεταίρω !

 • χάπια

Τα χάπια (ηρεμηστικά ή υπνωτικά) είναι μια πολύ διαδεδομένη μέθοδος αντιμετώπισης του άγχους για πολλά άτομα. Τα χάπια εξασφαλίζουν στο άτομο (τουλάχιστον φαινομενικά) την ηρεμία που επιδιώκουν. Το πιο βασικό είναι ότι τους εξασφαλίζουν έναν σχετικά καλό ύπνο, κάτι που σίγουρα τους στερεί το πολύ έντονο άγχος !

 • φαγητό

Φυσικά και η υπερφαγία ή ακόμα και η κατανάλωση ελλιπούς ποσότητας τροφής, γνωστές και ως διατροφικές διαταραχές, είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στάδια που ακολουθεί ένα άτομο που έχει καταβληθεί από το άγχος του !

Οι λύσεις που σας παρέχει η φύση για να νικήσετε το άγχος σας !

Για να αποφύγετε όλες αυτές τις ακραίες και φυσικά επιζήμιες για τον οργανισμό λύσεις, μάθετε τι μπορεί να σας προσφέρει η ίδια η φύση για να αντιμετωπίσετε το άγχος σας και να απαλλαγείτε από αυτό και από τα δυσάρεστα συμπτώματά του !

1η λύση : το χαμομήλι

2η λύση : το πράσινο τσάι

3η λύση : το ζεστό γάλα

4η λύση : η βαλεριάνα

5η λύση : το lemon balm

6η λύση : ο λυκίσκος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο λυκίσκος είναι επίσης βασικό συστατικό της μπύρας !

7η λύση : το passion flower

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το passion flower θεωρείται ως ένα ισχυρό ηρεμηστικό της φύσης !

8η λύση : η λεβάντα

9η λύση : η πασιφλόρα

10η λύση : το κακάο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ιδανική επιλογή είναι η μαύρη ή αλλιώς bitter (όπως ονομάζεται) σοκολάτα !

11η λύση : τα Ω – 3 καλά λιπαρά οξέα

ΠΡΟΣΟΧΗ : Πριν στραφείτε σε οποιαδήποτε φαρμακευτική ή άλλη ανθυγιεινή επιλογή για να αντιμετωπίσετε το άγχος σας, δείτε τις πολλές επιλογές που σας προσφέρει η ίδια η φύση … και δε θα χάσετε ! Είναι σίγουρο !

Επίσης, στις περιπτώσεις έντονου άγχους, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά και :

 • λίγο περπάτημα
 • μια βόλτα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον
 • η σωματική άσκηση
 • ο χορός
 • κάποιο χόμπυ
 • ο διαλογισμός
 • η μουσική
Uncategorized , ,

Comments are closed.