Green Coffee : Με τη δύναμη της φύσης

Green Coffee – Πράσινος Καφές

green-coffee-greeceΜε τον όρο Green Coffee εννοούμε τους μη καβουρντισμένους σπόρους (ώριμους ή μη) του καφέ. Οι σπόροι αυτοί υπόκεινται σε ειδική επεξεργασία για την απομάκρυνση του εξωτερικού περιβλήματος και απομένουν με ανέπαφο ένα εξωτερικό στρώμα κεριού.

Πτητικές και μη πτητικές ενώσεις των σπόρων του καφέ ευθύνονται και για το άρωμα που αποκτά κατά το ψήσιμό του. Επιπρόσθετα, αζωτούχες ενώσεις, πρωτεΐνες, αμινοξέα και υδατάνθρακες, παρουσιάζουν ιδιαίτερη σημασία για την δράση και τη βιολογική αξία του Green Coffee.

  • Μη πτητικές αλκαλοειδείς ενώσεις

Το πιο διαδεδομένο και υπερισχύον σε ποσότητα αλκαλοειδές στο Green Coffee, σε ποσοστό περίπου 1%-2,5% του βάρους του προϊόντος, είναι φυσικά η καφεΐνη.

Η καφεΐνη δεν μεταβάλλεται κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης του καφέ, η διαλυτότητά της όμως στο νερό, αυξάνεται με την άνοδο της θερμοκρασίας ή με την προσθήκη των χλωρογενικών οξέων ( κιτρικό οξύ και τρυγικό οξύ).

  • Αμινοξέα & Πρωτεϊνες

Ο ώριμος καφές περιέχει μεγάλη ποσότητα ελεύθερων αμινοξέων που είναι υπεύθυνα και για την πικρή του γεύση. Τα ελεύθερα αμινοξέα χάνονται εντελώς με το ψήσιμο του καφέ.

Ωστόσο για τη διαδικασία ωρίμανσης του καφέ, σημαντικό ρόλο παίζουν κάποια ένζυμα που εμπεριέχονται σε κάποιες πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες βρίσκονται σε ποσοστό 8%-12% στους αποξηραμένους σπόρους του Green Coffee.

  • Υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες αποτελούν ένα συντρηπτικό μέρος του βάρους του Green Coffee, με ποσοστό κοντά στο 50%, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών αποτελείται από πολυσακχαρίτες όπως είναι η γαλακτομαννάνη, η αραβινογαλακτάνη και η κυτταρίνη.

  • Λιπίδια

Τα λιπίδια που περιλαμβάνονται στο Green Coffee είναι :

  • green coffee beansΛινολεϊκό οξύ
  • Ελαϊκό οξυ
  • Στεατικό οξύ
  • Παλμιτικό οξύ
  • Αραχιδικό οξύ
  • Τριγλυκερίδια
  • Εστέρες
  • Αμίδια
  • Διτερπένια
  • Ακόρεστα μακράς αλυσιδας λιπαρά οξέα

Τα λιπίδια εντοπίζονται τόσο στην επιφάνεια όσο και στο εσωτερικό (στη μήτρα) των σπόρων.

  • Μη πτητικά χλωρογενικά οξέα

Τα χλωρογενικά οξέα γνωστά και ως φαινολικά οξέα είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις. Ένα ποσοστό της τάξης του 70% περίπου των χλωρογενικών οξέων του Green Coffee καταστρέφεται κατά το ψήσιμο του καφέ.

  • Διάφορες πτητικές ενώσεις

Οι πτητικές ενώσεις που βρίσκονται στο Green Coffee είναι εκείνες που του προσδίδουν την ιδιαίτερη οσμή και γεύση του. Κατά την φάση που ο καφές βρίσκεται σε αυτή τη μορφή, του Πράσινου Καφέ (Green Coffee), έχει μια δυσάρεστη οσμή και μια βαριά γεύση που είναι πιθανό να επιφέρουν και ναυτία ή εμετό κατά την κατάποσή τους. Γι’αυτό το λόγο και δεν καταναλώνεται ποτέ σε αυτή τη μορφή ο καφές.

Green Coffee 2000mgΕν κατακλείδι

Μελέτες αποδεικνύουν την καταλυτική δράση του Green Coffee κατά του συσσωρευμένου και επίμονου πάχους. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό και πολύ αποδοτικό συμπλήρωμα διατροφής και αδυνατίσματος με άμεσα αποτελέσματα.

Παραγγείλτε το Green Coffee 2000 mg εδώ 

Comments are closed.