Γιατί να μάθω να πίνω καφέ ;;;

Πολύτιμος για την υγεία ο καφές …

Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων, ο καφές, δεν είναι απλά και μόνο μια συνήθεια … ένας εθισμός ! Είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό ! Ο καφές μπορεί να γεμίζει τα πρωινά μας με γεύση και όμορφες μυρωδιές, μπορεί να φορτίζει τις “μπαταρίες” του οργανισμού μας με ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουμε στις ατελείωτες υποχρεώσεις μας, αλλά είναι και ένα πολύ σημαντικό συστατικό υγείας για τον οργανισμό μας ! Ένα στοιχείο που μέχρι σήμερα δεν το γνωρίζαμε και το αγνοούσαμε … Μήπως όμως τελικά πρέπει να μάθουμε τι πραγματικά προσφέρει ο καφές στον οργανισμό μας ;dislike-coffee-green-coffee-greece

Τα απίστευτα οφέλη της συνήθειας του πρωινού καφέ …

Μέχρι σήμερα πολλοί αποφεύγουν την κατανάλωση του καφέ λόγω του φόβου τους πως είναι μια ουσία άκρως εθιστική που προκαλεί νευρικότητα. Ωστόσο ο καφές όχι μόνο είναι εντελώς ακίνδυνος (ειδικά όταν η χρήση του είναι μέσα στα λογικά και επιτρεπόμενα όρια), αλλά είναι και πολύ ευεργετικός για τον οργανισμό !

Μερικά από τα απίστευτα οφέλη της κατανάλωσης καφέ για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι τα ακόλουθα :

Νο 1 : Full της ενέργειας …

Ο καφές μπορεί και προσφέρει μεγάλα ποσά ενέργειας στον οργανισμό, δίνει ώθηση αλλά και αντοχή στο άτομο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να παρουσιάζει γενικά πιο βελτιωμένες επιδόσεις, όχι μόνο στις αθλητικές του δραστηριότητες αλλά και γενικότερα …

Νο 2 : Τέρμα πια η κατάθλιψη !

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Harvard School of Public Health, η κατανάλωση καφέ, ειδικά από τις γυναίκες, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό εμφάνισης κατάθλιψης. Με την κατανάλωση 4 ή και περισσότερων φλυτζανιών καφέ την κάθε ημέρα μπορούν να νικήσουν την κακή διάθεση και την κατάθλιψη που παραμονεύει !

Νο 3 : Όχι στη νόσο του Πάρκινσον

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε μάλιστα στο Journal of the American Medical Association, οι άνδρες που δεν έπιναν καφέ, παρουσίαζαν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο του Πάρκινσον ! Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση έως και 4 φλυτζανιών την κάθε ημέρα !

Νο 4 : Αδυνάτισμα τώρα !!!

Αυτό δεν είναι καθόλου άγνωστο πλέον ! Όλοι γνωρίζουν πως η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στο αδυνάτισμα και μάλιστα με θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται σε μια ουσία που περιέχει ο καφές, το χλωρογενικό οξύ !

Νο 5 : Μακροζωία & ευεξία

Από 2 έως 6 φλυτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό και να προσφέρουν μακροζωία. Πιο συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί πως η τακτική κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά ένα ποσοστό της τάξης του 10 % περίπου για τους άνδρες και του 15 % περίπου για τις γυναίκες !

Νο 6 : Ήπαρ που “χαμογελά” …

Ένα συκώτι ευτυχισμένο σηματοδοτεί έναν γερό και υγιή οργανισμό ! Η κατανάλωση καφέ (έως και 4 φλυτζανιών την ημέρα) μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό όλα εκείνα τα επιβλαβή ένζυμα που σχετίζονται με την δημιουργία φλεγμονών στο ήπαρ. Η έρευνα αυτή διεξήχθη από ερευνητές στο National Cancer Institute και έλαβαν μέρος 28.000 άτομα.

Νο 7 : Ζωή χωρίς άγχος

Μια μέρα γεμάτη με ενέργεια, με ζωντάνια, με καλή διάθεση, με σωματική αλλά και πνευματική δύναμη, με ευεξία και μακριά από κακές και καταθλιπτικές σκέψεις, δεν μπορεί να είναι παρά μια ζωή χωρίς άγχος ! Σύμφωνα με μελέτες ειδικών σε αυτό συμβάλλει όχι μόνο ο ίδιος ο καφές αλλά και η μυρωδιά του καφέ !

Νο 8 : Καρκίνος του δέρματος ;;; Όχι πια …

Ειδικά οι κάτοικοι των χωρών της Μεσογείου θα έπρεπε να καταναλώνουν περισσότερο καφέ λένε οι έρευνες. Η κατανάλωση καφέ (4 ή και παραπάνω φλυτζανιών την κάθε ημέρα) θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά την εμφάνιση μελανώματος, δηλαδή καρκίνου στο δέρμα !

Νο 9 : Καλύτερη ακοή

Έχει τύχει σε όλους κατά τη διάρκεια της ημέρας, άλλοτε λόγω κούρασης και άλλoτε λόγω άλλων συνθηκών, να παρουσιάζουμε έναν ενοχλητικό ήχο στο αυτί μας, κάτι σαν κουδούνισμα. Έρευνες αποδεικνύουν πως η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την δυσάρεστη αυτή κατάσταση.

Uncategorized

Comments are closed.