Φυτά : Ομόρφυνε το υπνοδωμάτιό σου & κοιμήσου ήρεμα !

Φέρε τη φύση στην κρεβατοκάμαρά σου !

Μήπως η κρεβατοκάμαρά σου είναι “τοξική” και μολύνει με στρες και άγχος τις σκέψεις σου ; Μήπως ο ύπνος σου είναι ταραχώδης και διαλειμματικός, με αποτέλεσμα να μην ξεκουράζεσαι όσο θα έπρεπε και όσο χρειάζεται ο οργανισμός σου ;plants-bedroom-green-coffee-greece

Μάλλον κάτι έχεις κάνει λάθος. Όσο όμορφα και αν είναι τα άνθη και τα φυτά, όσο ρομαντική και τρυφερή εικόνα και αν χαρίζουν στον χώρο, η κρεβατοκάμαρα είναι ένας ιδιαίτερος χώρος και απαιτεί μεγάλη προσοχή για το σε ποια από αυτά τα αξιαγάπητα φυτά επιτρέπουμε να ζουν μέσα σε αυτόν.

Γιατί ;;; Μα γιατί τα περισσότερα άνθη και φυτά, κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταναλώνουν το οξυγόνο από τον περιβάλλοντα χώρο (δηλαδή από την κρεβατοκάμαρα), και αποβάλλουν διοξείδιο του άνθρακα.

(!!!) : Με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε, πως τα περισσότερα φυτά, κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ανθυγιεινά για τον οργανισμό μας, αφού μας “κλέβουν” το οξυγόνο και μολύνουν τον χώρο μας αποβάλλοντας διοξείδιο του άνθρακα !

Είναι όλα τα άνθη & φυτά εξίσου επικίνδυνα ;;;

Είναι πραγματικότητα πως τα περισσότερα φυτά, ζουν και λειτουργούν με τον τρόπο που προαναφέραμε, γεγονός που καθιστά σαφές πως είναι ανθυγιεινή η ύπαρξή τους στο υπνοδωμάτιό μας και κυρίως σε παιδικό υπνοδωμάτιο.

Αν και λοιπόν αυτός είναι ο κανόνας, όπως κάθε κανόνας έτσι και αυτός, έχει τις εξαιρέσεις του. Δεν είναι όλα τα άνθη ή φυτά ακατάλληλα για τον χώρο που κοιμόμαστε. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε πολύ καλά ποια γλαστρούλα επιλέγουμε να διακοσμήσει την κρεβατοκάμαρά μας …

Νο 1 φυτό : Σανσεβιερία (Snake plant)

Το φυτό αυτό, όπως αποδεικνύουν έρευνες που έχει πραγματοποιήσει η NASA, είναι το καταλληλότερο για να ομορφύνουμε το υπνοδωμάτιό μας, αφού όχι μόνο δεν μολύνει τον αέρα στον χώρο που ζει και αναπτύσσεται, αλλά αντιθέτως τον καθαρίζει προσφέροντάς σας ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον … κατάλληλο για ξεκούραση σώματος και πνεύματος !

(!!!) : Η Σανσεβιερία μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός φυσικού ιονιστή χώρου, απλά και μόνο με 2 – 3 γλαστρούλες μέσα σε ένα δωμάτιο μεσαίου μεγέθους !

Νο 2 φυτό : Γιασεμί

Αν και το γιασεμί είναι ένα από τα φυτά με πολύ έντονο άρωμα (και ίσως λίγο αποτρεπτικό για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας), ωστόσο σχετικές μελέτες έχουν αποδείξει πως πρόκειται για ένα φυσικό ενισχυτικό του ύπνου.

(!!!) : Έχεις προβλήματα ύπνου ; Πέτα τα ηρεμιστικά χάπια … μια γλαστρούλα γιασεμί θα λειτουργήσει ως φυσικό ηρεμιστικό για εσένα !

Νο 3 φυτό : Αλόη

Η αλόη (Aloe Vera) είναι ένα πολύτιμο θεραπευτικό φυτό που με το τζελ που βγάζουμε από τα φύλλα του μπορούμε να έχουμε φυσική θεραπεία σε πολλά δερματικά προβλήματα.

(!!!) : Οι επιστήμονες τονίζουν μια ακόμα εξαιρετική και πολύ ωφέλιμη ικανότητα της αλόης, να καθαρίζει τον χώρο από ρυπογόνους παράγοντες που προέρχονται από τα χημικά καθαριστικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Πώς γίνεται αυτό αντιληπτό ; Όταν ο χώρος είναι πολύ μολυσμένος, η αλόη αρχίζει να εμφανίζει καφέ κηλίδες στα φύλλα της !

Νο 4 φυτό : Λεβάντα

Τέλος, η λεβάντα, είναι ένα από τα πιο διάσημα φυτά για τις ποικίλες και ωφέλιμες δράσεις του. Το άρωμα της λεβάντας είναι ένα από τα πιο διάσημα, προσφιλή και πολυχρησιμοποιημένα στον χώρο της κοσμετολογίας, αφού χρησιμοποιείται σε αρώματα, αποσμητικά χώρου και αποσμητικά σώματος, κρέμες σώματος, απορρυπαντικά σπιτιού και ρούχων, μαλακτικά … και η λίστα αυτή δεν έχει τέλος !

(!!!) : Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η λεβάντα, με το ιδιαίτερο άρωμά της (που χρησιμοποιείται ευρέως και στην αρωματοθεραπεία), μπορεί να προσφέρει χαλάρωση στο σώμα και το πνεύμα. Η καταπραϋντική και ηρεμιστική δράση της οφείλεται στο μοναδικό άρωμα που αποπνέει.

Τα φυτά ομορφαίνουν τον χώρο και μπορούν να σας χαρίσουν τον πιο γλυκό ύπνο …

Uncategorized , ,

Comments are closed.