Φρούτα που φροντίζουν … την επιδερμίδα σας !

Φρούτα : Η βασικότερη τροφή !

Τα φρούτα είναι πράγματι η πιο βασική τροφή μαζί φυσικά και με τα λαχανικά. Εκτός από το γεγονός πως δυναμώνουν και προστατεύουν τον οργανισμό, ευνοούν την καλή του λειτουργία, ενισχύουν την υγεία και προσέχουν τη σιλουέττα, τα φρούτα, φροντίζουν και για την απόκτηση μιας υγιούς, φωτεινής και νεανικής επιδερμίδας ! … Ποια όμως από τα φρούτα φροντίζουν την επιδερμίδα μας και διατηρούν νεανική την εικόνα μας ;lemons-green-coffee-greece

Τα φρούτα που προσφέρουν … φυσική λάμψη στην επιδερμίδα !

Τα φρούτα είναι απαραίτητα να υπάρχουν στην διατροφή όλων, μικρών ή μεγάλων, και μάλιστα επιβάλλεται να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση !

(!!!) : Καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από νερό, ενυδατώνουν τον οργανισμό και κατ’επέκταση και την επιδερμίδα, και η ενυδάτωση που προέρχεται από μέσα, από τον ίδιο δηλαδή τον οργανισμό (και όχι από ενυδατικές κρέμες) είναι η καλύτερη ενυδάτωση !!!

Παράλληλα, τα φρούτα, επιτυγχάνουν απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πολύ πιο ξεκούραστο και φυσικά πολύ πιο λαμπερό !

(!!!) : Ένα δέρμα καλά ενυδατωμένο και ένας οργανισμός χωρίς τοξίνες, επιδρούν θετικά και στην γενικότερη υγεία του ατόμου !

Τα φρούτα που θα σας χαρίσουν … νιότη !

1ο φρούτο : ΟΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα από πλευράς διατροφικής αξίας, αλλά επίσης και επειδή είναι ένα πολύ χορταστικό φρούτο που μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά την όρεξη του ατόμου.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε πολλές βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη Β και φυσικά βιταμίνη Ε που λειτουργεί ως φυσικός αντιγηραντικός ορός στην επιδερμίδα !

Χρησιμοποιούνται ΚΑΙ ως μάσκα προσώπου πολτοποιημένες και με μια κουταλιά μέλι και προσφέρουν λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα !

2ο φρούτο : ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Φυσικά τα πορτοκάλια, ο βασιλιάς των εσπεριδοειδών, είναι ένα φρούτο που επιβάλλεται η καθημερινή του κατανάλωση, είτε με τη μορφή χυμού είται (ακόμα καλύτερα) ολόκληρου του φρούτου με τις ωφέλιμες φυτικές του ίνες.

Η άφθονη βιταμίνη C των πορτοκαλιών μπορεί να βελτιώσει αισθητά όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και την υφή της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει τα σημάδια, τις κηλίδες, τους λεκέδες και τις φακίδες και καταπολεμά την ακμή !

Τα πορτοκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΚΑΙ ως φυσικό απολεπιστικό, αφού πρώτα αφυδατωθούν και κονιορτοποιηθούν.

3ο φρούτο : ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ

Αντίστοιχα με τα οφέλη από τα πορτοκάλια, είναι και τα οφέλη που λαμβάνουμε από τα λεμόνια.

Τα λεμόνια εκτός από υγιεινός χυμός, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΚΑΙ ως ένα τέλειο όπλο κατά της κυτταρίτιδας, βελτιώνοντας αισθητά την όψη της επιδερμίδας και απομακρύνοντας την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Τα φρούτα, είτε τα τρώμε, είτε τα καταναλώνουμε σε χυμούς ή smoothies, είτε άλλοτε ως φυσικά καλλυντικά περιποίησης, προσφέρουν τις ωφέλιμες βιταμίνες τους και την τεράστια ευεργετική τους δράση :

  • καλυτερεύοντας τη ζωή μας
  • βελτιώνοντας την υγεία μας
  • προστατεύοντας την νεότητα
  • τονίζοντας την ομορφιά
Uncategorized

Comments are closed.