Δίαιτα “Food Lovers”

Μια δίαιτα για τους εραστές του φαγητού !Food-Lovers-Fat-Loss-System-green-coffee-greece

(!!!) : Η δίαιτα “Food Lovers” είναι ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες, αφού κατορθώνει να επιτύχει μια πολύ σημαντική απώλεια βάρους και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα !

Ένα διατροφικό πλάνο για να έχει επιτυχία θα πρέπει :

  • να πετυχαίνει τον στόχο του
  • να είναι ρεαλιστικό στην εφαρμογή του
  • να μην θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ατόμου
  • να δίνει κίνητρο στο άτομο ώστε να μην απογοητεύεται

Το θετικό με την δίαιτα “Food Lovers” είναι ότι καλύπτει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις ! Πρόκειται για ένα διατροφικό πλάνο που απευθύνεται (όπως υποδηλώνει άλλωστε και το ίδιο του το όνομα) σε άτομα που αγαπούν το φαγητό, που απολαμβάνουν την διαδικασία ενός γεύματος, που δυσκολεύονται να βάλουν τον εαυτό τους σε πρόγραμμα στέρησης … και που επιθυμούν να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά τους χωρίς όμως να αναγκαστούν να στερηθούν τα πάντα !

Τα άτομα αυτά συνήθως παρουσιάζουν εξάρτηση από το φαγητό και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σε καθημερινή βάση.

(!!!) : Με το πρόγραμμα “Food Lovers” το άτομο αυτό μαθαίνει να διαχειρίζεται τις τροφές που καταναλώνει καθημερινά και να συνδυάζει σωστά τους υδατάνθρακες (γρήγορης ή αργής καύσης) με την πρωτεΐνη ή με τα καλά λιπαρά !

Παίζει ρόλο το βάρος μου ;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ ! Το διατητικό πρόγραμμα “Food Lovers” απευθύνεται σε όλα τα άτομα που έχουν κάποια περιττά κιλά από τα οποία θέλουν να απαλλαγούν ! Αυτό ισχύει για άτομα που θέλουν να χάσουν απλά 1 ή 2 κιλάκια, αλλά και για άτομα που θέλουν να χάσουν 10 ή και παραπάνω κιλά και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα !

Οι κανόνες της δίαιτας “Food Lovers” …

Το πιο ενδιαφέρον με αυτή τη δίαιτα είναι το γεγονός πως δεν μοιάζει με τις περισσότερες άλλες δίαιτες που κατά καιρούς κυκλοφορούν και επιβάλλουν εβδομάδες ολόκληρες πείνας και στερήσεων. Δεν πρόκειται για κάποιο από αυτά τα πολύ αυστηρά προγράμματα που τελικά μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ημερών έχουν κάνει το άτομο να απογοητευθεί και να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

(!!!) : Βασική αρχή της δίαιτας “Food Lovers” δεν είναι να επιβάλλει ακραίες στερήσεις, αλλά να καταφέρει να διδάξει στο άτομο έναν πιο σωστό και πιο υγιεινό τρόπο διαχείρισης των γευμάτων του ! Στόχος της είναι να μάθει το άτομο να συνδυάζει τις τροφές του με έναν υγιεινό για τον οργανισμό του τρόπο !

1ο βασικό σημείο : Ο έλεγχος των θερμίδων

Το άτομο θα πρέπει να ελέγξει το μέγεθος των γευμάτων του … αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια ! Ένα άτομο που συνεχώς αυξάνει το σωματικό του βάρος, σημαίνει πως καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από αυτές που ο οργανισμός του έχει ανάγκη και από αυτές που μπορεί να αξιοποιήσει για να πάρει ενέργεια ! Αποτέλεσμα ; Όλες αυτές οι θερμίδες γίνονται λίπος που αποθηκεύεται στα διάφορα σημεία του σώματος !

2ο βασικό σημείο : Ο σωστός διαχωρισμός των υδατανθράκων

Οι υδατάνθρακες χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες : Τους υδατάνθρακες γρήγορης καύσης και τους υδατάνθρακες αργής καύσης ! Οι μεν πρώτοι μετατρέπονται σχεδόν αμέσως σε ζάχαρη και αυξάνουν κατακόρυφα τα επίπεδα της ινσουλίνης, ενώ αντίθετα οι δεύτεροι μεταβολίζονται πολύ πιο αργά από τον οργανισμό και διατηρούν σε σταθερά επίπεδα τον γλυκαιμικό δείκτη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Το πρόγραμμα αυτό δεν απαγορεύει την κατανάλωση υδατανθράκων όπως όλα τα υπόλοιπα προγράμματα, αλλά δείχνει στο άτομο τον σωστό τρόπο να τα συνδυάζει και να τα εντάσσει στην διατροφή του … χωρίς όμως να φορτώνει κιλάκια !

Uncategorized

Comments are closed.