Πιες ένα ποτήρι κρασί πριν πας για ύπνο … και χάσε κιλά !!!

Αν είστε από εκείνους που τους αρέσει γυρνώντας κουρασμένοι από τη δουλειά να απολαμβάνουν ένα ποτηράκι κρασί πριν τον βραδινό ύπνο … τότε σας έχουμε καλά νέα !

Νέες επιστημονικές μελέτες απενοχοποιούν την αγαπημένη σας αυτή συνήθεια, και μάλιστα την επικροτούν κιόλας !wine-green-coffee-greece

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η μελέτη αυτή που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Washington State University and Harvard, πιστοποιεί, πως στο κρασί υπάρχει μια συγκεκριμένη χημική ουσία με το όνομα ρεσβερατρόλη, που αποτρέπει τη δημιουργία λιπώδους ιστού στα λιποκύτταρα του σώματος !

Με άλλα λόγια, οι ειδικοί, συνιστούν 1 – 2 ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙ (φυσικά όχι υπερβολές !) κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, όχι μόνο για να απαλλαγείτε από το άγχος και την πίεση της ημέρας , αλλά και ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ !

Πώς το κρασί ενισχύει την απώλεια βάρους ;;;

Δεν είναι μόνο τα 1 – 2 ποτηράκια κρασί το βράδυ, αλλά ακόμα 1 – 2 ποτηράκια κρασί με το μεσημεριανό γεύμα, που συνιστούν οι ειδικοί της διατροφής … αλλά γιατί ;

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με επισταμένες έρευνες, 2 – 3 ποτήρια κρασί την ημέρα μπορούν να μειώσουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας κατά ποσοστό 70 % περίπου ! … Δεν είναι πραγματικά καταπληκτικό ;

Περίπου δηλαδή 1/2 με 1 μπουκάλι κρασί την ημέρα μπορεί να σε βοηθήσει με την ψυχολογία σου αλλά και με τη σιλουέττα σου !

Γιατί όμως ειδικά το κρασί που πίνουμε το βράδυ βοηθάει στην απώλεια κιλών ;

Πώς σχετίζεται το κρασί με το αδυνάτισμα ;

Πώς μια βραδινή συνήθεια γίνεται ωφέλιμη για την υγεία ;

Πώς ένα ποτήρι κρασί θα σε αποτρέψει από τη βραδινή επιδρομή στο ψυγείο ;

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Έχουμε βάλει πάρα πολλούς κανόνες στη ζωή μας γενικά αλλά και στη διατροφή μας συγκεκριμένα, με αποτέλεσμα να μπερδευόμαστε όταν νέες έρευνες ανατρέπουν όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα.

Ένα από τα πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα έως τώρα για την απώλεια κιλών και πόντων, ήταν πως ΣΙΓΟΥΡΑ το απαγορευόταν η κατανάλωση αλκοόλ (και ειδικά το βράδυ), αφού προσδίδει πολλές (κενές από ωφέλιμα για τον οργανισμό συστατικά) θερμίδες … που συνήθως μετατρέπονται σε λίπος που αποθηκεύεται στο σώμα … δηλαδή σε ΠΑΧΑΚΙΑ !

Είναι γεγονός, πως το αλκοόλ παχαίνει, άρα και όλα όσα γνωρίζαμε δεν είναι και τόσο λάθος τελικά. Οι νέες όμως έρευνες αποδεικνύουν πως μια μικρή κατανάλωση αλκοόλ (και συγκεκριμένα κρασιού που είναι και πιο ολιγοθερμιδικό) κάθε βράδυ, μπορεί να προσφέρει :

  • ικανοποίηση
  • χαλάρωση
  • ιδανικό ποσό θερμίδων (ώστε να αποτραπεί το βαρδινό τσιμπολόγημα)
  • καλύτερο ύπνο
  • ευκολότερο ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Η ουσία ρεσβερατρόλη & πού μπορώ να την βρω

Η ουσία ρεσβερατρόλη είναι μια ουσία εντελώς φυσική, που οξειδώνεται εύκολα και που γενικά δύσκολα παραμένει καθαρή, με αποτέλεσμα οι κρύσταλλοί της να αποκτούν ένα ελαφρύ πορτοκαλοκίτρινο χρώμα.

Η ουσία ρεσβερατρόλη (RVT), συναντάται σε ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις στη φλούδα των σταφυλιών και πιο συγκεκριμένα … των ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ !

Ετσι, την ουσία ρεσβερατρόλη συναντάμε :

  • στο κοκκινο κρασί σε συγκέντρωση 1,5-3 mg/L
  • ενώ στα φρέσκα σταφύλια (και συγκεκριμένα στη φλούδα τους) σε συγκέντρωση 50-100 μg/g

Το … “Γαλλικό παράδοξο”

Το 1992, δύο γιατροί, οιRenaud και De Lorgeril, με μία εργασία τους στο Lancet (ένα από τα πιο έγκυρα ιατρικά περιοδικά) εισήγαγαν και καθιέρωσαν τον όρο “Γαλλικό παράδοξο” (“French Paradox“).

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, οι Γάλλοι, παρουσίαζαν μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα σε σχέση με άλλους λαούς της Βορείου Ευρώπης, αν και η μαγειρική τους περιελάμβανε σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες λιπαρών στοιχείων και κόκκινου κρέατος.

Η διαπίστωση αυτή αποτέλεσε επί σειρά ετών αντικείμενο διαφόρων επιστημονικών ερευνών και περιοδικών επιστημονικού ενδιαφέροντος. Ως αποτέλεσμα αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις κόκκινου κρασιού (ειδικά σε σχέση με το λευκό κρασί), ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε μια νέα τάση … “Όσο πιο πολυ κοκκινο κρασι … τόσο καλύτερα !”.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Οι υπερβολές ποτέ δεν οδήγησαν σε σωστά αποτελέσματα ! Αποφύγετε τα αλκοολούχα με υψηλή θερμιδική αξία και αρκεστείτε σε 1 – 2 ποτηράκια κόκκινου κατά προτίμηση κρασιού !

Uncategorized , , ,

Comments are closed.