Ψωμί … or not ψωμί ;;;

Πώς το ψωμί επηρεάζει την υγεία του ανθρώπου ;

Το ψωμί είναι το Νο 1 τρόφιμο που αποκλείουμε από τη διατροφή μας όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος και να απαλλαγούμε από τα παχάκια που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα και να ντρεπόμαστε να φορέσουμε το μαγιό μας και φέτος το καλοκαίρι !purple-bread-green-coffee-greece

Αυστηρές δίαιτες και ειδικά προγράμματα διατροφής, άλλα αστραπή και άλλα μακροπρόθεσμα, άλλα αυστηρά και άλλα πιο ελαστικά στο τι επιτρέπεται και τι όχι, άλλα με βάση τις θερμίδες και άλλα με βάση την ποιότητα των γευμάτων … όλα όμως με έναν κοινό παράγοντα : ΜΕΙΩΣΗ Η ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΨΩΜΙΟΥ !

Με άλλα λόγια ;;; Αδυνάτισμα σημαίνει κόβω το ψωμί ;;;

Μια έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard, ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες 800.000 ενήλικων ατόμων (ανδρών και γυναικών) για να μπορέσει να καταλήξει σε έγκυρα συμπεράσματα σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσης ψωμιού στον οργανισμό, το σωματικό βάρος και την υγεία του ατόμου.

Το ψωμί είναι … ωφέλιμο για την υγεία !!!

ΝΑΙ !!! Δεν είναι κάποιος αστικός μύθος … είναι απλά η αλήθεια !

Σύμφωνα με επίσημες μελέτες, 3 φέτες ψωμί (φυσικά ψωμί ολικής άλεσης μονο !), μπορεί να μειώσει κατά περίπου 25 % την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, κατά περίπου 14 % τον καρκίνο και τέλος κατά περίπου 20 % από οποιαδήποτε άλλα φυσικά αίτια !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι ερευνητές τονίζουν πως γενικότερα η κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά ένα ποσοστό της τάξης του 7 % περίπου !

Επιλέγουμε ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ !

Όλοι οι ειδικοί (γιατροί, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, γυμναστές και παντώς είδους ειδικοί της υγείας και της ευεξίας) συνιστούν την κατανάλωση προΙόντων ολικής άλεσης για τις άφθονες φυτικές ίνες που προσφέρουν στον οργανισμό, που (εκτός όλων των άλλων) τους βοηθούν να διατηρούνται αδύνατοι, υγιείς και σε φόρμα !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Περίπου το 1/3 των ενηλίκων φαίνεται πως δεν καταναλώνει επαρκή ποσότητα προϊόντων ολικής άλεσης στην καθημερινότητά του … φυσικά (!!!) με τις ανάλογες συνέπειες στην μετέπειτα υγεία τους !

Τι είναι το μωβ ψωμί και … σε τι διαφέρει από το κοινό ψωμί ;

Το μωβ ψωμί είναι μια εντελώς νέα πρόταση που ως βασικό κοινό του έχει τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Το μωβ ψωμί εποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για το κοινό λευκό ψωμί και κάνει τον γύρο του κόσμου ως νέα διατροφική μόδα – τρέλα !

Το νέο αυτό superfood, αν και προσφέρει ίδια θερμιδική αξία με το κοινό λευκό ψωμί, είναι μια υπερτροφή πλούσια σε ανθοκυανίνες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι ανθοκυανίνες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Σύμφωνα με έναν καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, το μωβ ψωμί δεν απορροφάται από τον οργανισμό τόσο γρήγορα όσο το λευκό ψωμί. Συγκεκριμένα, απορροφάται σχεδόν 20 φορές πιο αργά, με αποτέλεσμα να μην μεταβάλλονται απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στον οργανισμό !

Uncategorized , , ,

Comments are closed.