Υψηλή χοληστερόλη & σωστές διατροφικές συνήθειες

Η υψηλή χοληστερόλη συνεπάγεται καρδιακές παθήσεις !

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου πεθαίνουν κάθε χρόνο από xolisterini-green-coffee-extract-greeceκάποια πάθηση της καρδιάς. Η καρδιά, ως ο πιο σημαντικός μυς του ανθρωπίνου σώματος, απαιτεί σωστή μεταχείριση ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει μια σωστή λειτουργία που θα τροφοδοτεί σωστά ολόκληρο τον υπόλοιπο οργανισμό.

Τι συμβαίνει όμως όταν η ίδια η καρδιά δεν είναι υγιής ;;; Η απάντηση είναι ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !

Το πιο σοβαρό πρόβλημα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια «κακομεταχειρισμένη» καρδιά είναι το σοβαρότατο πρόβλημα του εμφράγματος !

(!!!) : Όταν το άτομο παθαίνει έμφραγμα, οι αρτηρίες που τροφοδοτούν την καρδιά φράσσουν, με αποτέλεσμα η καρδιά να μην τροφοδοτείται επαρκώς με αίμα. Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια, τα κύτταρα της καρδιάς να μην λαμβάνουν την σωστή ποσότητα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου, και κατ’επέκταση να πεθαίνουν.

Ο ρόλος της χοληστερόλης στα καρδιακά νοσήματα …

(!!!) : Τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης έχουν την τάση να σφηνώνουν στα τοιχώματα των αρτηριών με αποτέλεσμα να τις φράσσουν, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την πιθανότητα εμφάνισης εμφράγματος !

Τι είναι όμως πραγματικά η χοληστερόλη ;

Η χοληστερόλη εντοπίζεται κυρίως στα ζωικά προϊόντα (όπως είναι το ίδιο το κρέας ή ακόμα και τα γαλακτοκομικά) και είναι μια ουσία που μπορεί να είναι ωφέλιμη ή και καταστροφική για τον οργανισμό.

 • Από τη μία είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε πως με τη βοήθεια της χοληστερόλης, ο οργανισμός, συνθέτει πολλές απαραίτητες ορμόνες, καθώς επίσης και την πολύτιμη βιταμίνη D.
 • Από την άλλη, η περίσσεια της χοληστερόλης στο αίμα, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση σοβαρότατων καρδιακών νοσημάτων ή ακόμα και στον θάνατο !

(!!!) : Έτσι μπορούμε να διαχωρίσουμε την χοληστερόλη σε 2 βασικές μορφές, την κακή χοληστερόλη (LDL χοληστερόλη που αποτελείται από λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας) και την καλή (HDL χοληστερόλη που αποτελείται από λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας).

Χρήσιμες συμβουλές πρόληψης & αντιμετώπισης …

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για πρόληψη και αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερόλης είναι οι ακόλουθες :

 • Ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα της χοληστερόλης σας και μην επιτρέψετε να ανέβει περισσότερο από τις 240 μονάδες. Οι 240 μονάδες θεωρούνται όριο υψηλού κινδύνου !
 • Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας αλλά και τον τρόπο διατροφής σας !
 • Αποφύγετε από τη διατροφή σας τα κορεσμένα λιπαρά. Τα αυξημένα κορεσμένα λιπαρά στην διατροφή σας συνεπάγονται σίγουρη αύξηση της χοληστερόλης σας.
 • Αποφύγετε τα trans λιπαρά. Με λίγα λόγια αποφύγετε την κατανάλωση ολων των επεξεργασμένων τροφίμων.
 • Ενημερωθείτε για τις ανάγκες του οργανισμού σας από έναν γιατρό και έναν διαιτολόγο.
 • Φάτε άφθονα φρούτα και λαχανικά.
 • Φάτε άφοβα σύνθετους υδατάνθρακες που θα σας δημιουργούν αίσθημα κορεσμού αποφεύγοντας έτσι την μεγάλη κατανάλωση λίπους.
 • Φαάτε άφοβα ψάρια, ακόμα και τα πιο λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός, ο ξιφίας, ο τόνος, η ρέγγα, η σαρδέλα και το σκουμπρί) που είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα.
 • Φροντίστε να λαμβπάνετε άφθονες φυτικές ίνες από τη διατροφή σας.
 • Κόψτε το κάπνισμα !
 • Ξεκινήστε σωματική άσκηση …
 • Μειώστε το σωματικό σας βάρος ακόμα και με τη βοήθεια κάποιου svetol-green-coffee-greeceειδικού συμπληρώματος διατροφής.

Εμείς σας προτείνουμε το πολύ αποτελεσματικό Svetol Green Coffee που είναι ένα 100 % φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα αδυνατίσματος !

Uncategorized

Comments are closed.