Τέρμα πια η κακή διάθεση … με φαγητό !!!

Το φαγητό είναι απόλαυση …

Αυτό λένε όλοι και τελικά ίσως και να μην έχουν και τόσο άδικο. Το φαγητό είναι μια διαδικασία άκρως απολαυστική που προσφέρει στο άτομο ικανοποίηση. Έτσι θα έπρεπε άλλωστε να είναι ! Τι νόημα θα είχε αν τρώγαμε απλά διεκπεραιωτικά χωρίς να αναγνωρίζουμε τις τόσες, διαφορετικές και ιδιαίτερες γεύσεις ; Αν πραγματικά δε μας ενδιέφερε το φαγητό, και αν δεν ήταν όντως απόλαυση αυτή η διαδικασία, τότε θα τρώγαμε κάθε μέρα το ίδιο φαγητό ! Μπορούμε όμως …;sad-face-green-coffee-greece

Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να τρώω ότι θέλω και όποτε το θέλω ;

Φυσικά και ΟΧΙ !!! Το φαγητό είναι μεν απόλαυση, αλλά όταν αυτή η απόλαυση αρχίσει να γίνεται ανάγκη και στη συνέχεια εμμονή, τότε οδηγούμαστε σε δυσάρεστες καταστάσεις που όλοι έχουμε δει και έχουμε ακούσει.

(!!!) : Οι διατροφικές διαταραχές δεν είναι απλά ένας μύθος ! Υπάρχουν και καθημερινά οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμα και στον θάνατο πάρα πολλά άτομα (άντρες και γυναίκες) !!!

Σχετίζονται οι τροφές με τη διάθεσή μας ;;;

Και όμως ΝΑΙ !!! Η διάθεσή μας φαίνεται να βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τις τροφές που καταναλώνουμε.

(!!!) : Μάλιστα, πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ορισμένες επιστημονικές μελέτες, φαίνεται πως μπορούμε πραγματικά να ελέγξουμε σε ένα βαθμό τη διάθεσή μας καταναλώνοντας τις κατάλληλες τροφές !

Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές ;

Όπως ήδη αναφέραμε, δεν έχουν όλες οι τροφές τα ίδια αποτελέσματα στον οργανισμό και αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό ! Οι τροφές που επιδρούν θετικά επάνω στην ψυχολογία του ατόμου και μπορούν να καλυτερεύσουν τη διάθεσή του είναι οι ακόλουθες :

  • Φυσικά η ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η σοκολάτα ως γνωστόν αποτελεί ίσως την πιο ποθητή τροφή, την τροφή που όλοι αποζητούν ειδικά όταν δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση … και αυτό δεν είναι τυχαίο ! Η σοκολάτα (δηλαδή το κακάο) περιέχει τις ουσίες θεοβρωμίνη, φαινυλαιθυλαμίνη και ανανδαμίδιο, που προκαλούν στο άτομο που τις καταναλώνει ευφορία και ευχάριστη διάθεση.

  • Το ΓΑΛΑ

Αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, το γάλα, περιέχει πολλές πρωτείνες με αρκετά υψηλή περιεκτικότητα στο συστατικό τρυπτοφάνη. Η τρυπτοφάνη διευκολύνει την κυκλοφορία της σεροτονίνης διαμέσου του αίματος προς τον εγκέφαλο. Επίσης λόγω του υψηλού σε ποσοστά ασβεστίου που περιέχει φαίνεται πως μπορεί να μειώσει αισθητά τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό.

  • Όλα τα φρέσκα ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε φυτοχημικά. Τα φυτοχημικά είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία και την καλή κατάσταση των κυττάρων του εγκεφάλου μας.

Uncategorized

Comments are closed.