Πρωινός καφές : Διάλεξε προσεκτικά την κούπα σου !

Πρωινό ξύπνημα με … καφέ !

Ο καφές είναι άμεσα συνδεδεμένος με το ευχάριστο πρωινό ξύπνημα. Αυτό είναι γνωστό όμως σε όλους ! Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη ξεκινούν την ημέρα τους με μια κούπα καφέ. Άλλοι προτιμούν τον κλασσικό σκέτο (παραδοσιακό) καφέ, και άλλοι πάλι προτιμούν τις πιο σύγχρονες και περίτεχνες επιλογές, όπως είναι οι καφέδες με διάφορες γεύσεις, ή με προσθήκη ζαχαρωτών, σιροπιών ή ακόμα και αλκοόλ.mug-green-coffee-greece

Η επιλογή του καφέ γίνεται άλλες φορές με γνώμονα τις γευστικές προτιμήσεις του ατόμου, και άλλες φορές με γνώμονα την ψυχολογία του.

(!!!) : Πολλές φορές, ένα άτομο, επιλέγει τον καφέ εκείνο που θα καταφέρει να του φτιάξει τη διάθεση και κατ’επέκταση να βελτιώσει την ημέρα του !

Ο καφές, και ειδικά ο πρωινός καφές, αποτελεί ιεροτελεστία για πάρα πολύ κόσμο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο καφές είναι από τις πιο αγαπημένες συνήθειες του ανθρώπου και ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα εδώ και πάρα πολλούς αιώνες !

Μια έρευνα που φέρνει νέα στοιχεία … για τον πρωινό καφέ !

Η σπουδαιότητα του πρωινού καφέ θεωρείται πλέον δεδομένη. Αυτό που έρχεται όμως να μας διευκρινίσει αυτή η νέα επιστημονική μελέτη σχετικά με τον καφέ, και πιο συγκεκριμένα με τον πρωινό καφέ, είναι η σπουδαιότητα της ιεροτελεστίας αυτού !

Η έρευνα :

Σύμφωνα με αυτή την νέα έρευνα, η διαδικασία του πρωινού καφέ δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα ή το είδος του καφέ που επιλέγουμε, αλλά και με την κούπα ή το φλυτζάνι μέσα στο οποίο επιλέγουμε να βάλουμε τον καφέ μας !

Η εξήγηση … της πολύ περίεργης έρευνας

Η έρευνα αυτή όσο περίεργη και αν ακούγεται, στηρίζεται επάνω σε διαπιστώσεις των επιστημόνων σχετικά με την επίδραση του πρωινού καφέ στον άνθρωπο.

(!!!) : Σύμφωνα λοιπόν με τις μελέτες αυτές, η κούπα του καφέ μπορεί να επηρεάσει σημαντικά ακόμα και τη γεύση του ίδιου του καφέ ! Το χρώμα που έχει το φλυτζάνι που χρησιμοποιεί ένα άτομο για τον πρωινό του καφέ, το υλικό ή ακόμα και το σχήμα του, μπορούν να επηρεάσουν το γευστικό αποτέλεσμα ! Και όσο για το υλικό και το σχήμα της κούπας (το σχήμα μπορεί να διατηρεί ή όχι την θερμότητα για περισσότερη ώρα), ήταν ήδη γνωστό, αλλά το χρώμα αποτελεί μια εντελώς νέα διαπίστωση της επιστημονικής κοινότητας !

Τι είδος κούπας κάνει για εμένα ;;;

Οι επιστήμονες, για να έχει ο καφές το καλύτερο δυνατόν γευστικό αποτέλεσμα, συνιστούν τις εξής επιλογές … ανάλογα φυσικά με τις γευστικές προτιμήσεις του κάθε ατόμου στον καφέ του :

  • για έντονο δυνατό καφέ : συνιστούν μια λευκή και φωτεινή κούπα που θα κάνει αντίθεση με τον δυνατό και γεμάτο χαρακτήρα καφέ
  • για ήπιο και αρωματικό καφέ : συνιστούν μια σκουρόχρωμη κούπα (μαύρη, καφέ ή οποιοδήποτε άλλο σκοτεινό χρώμα)
Uncategorized

Comments are closed.