Λανθασμένες διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αποβάλεις… !!!

Βλέπεις στον περίγυρό σου ανθρώπους που διατηρούν το βάρος τους και αναρωτιέσαι πώς το καταφέρνουν όταν τα δικά σου κιλά ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς;; Διαπίστωσε αν η δική σου σχέση με το φαγητό είναι υγιής…yes-no-green-coffee-greece

  • Τρως βιαστικά και λαίμαργα;;;

Ένα απ’ τα πιο συνηθισμένα λάθη… Πολλοί άνθρωποι είτε λόγω του γρήγορου ρυθμού της καθημερινότητας, είτε λόγω του ότι έχουν μείνει για πολλές ώρες νηστικοί, συνηθίζουν να ‘’πέφτουν με τα μούτρα’’ στο φαγητό τους. Ο σωστός τρόπος είναι να μασάς αργά έτσι ώστε αφενός να το απολαμβάνεις περισσότερο και αφετέρου να προλάβετε να αισθανθείτε τον κορεσμό. Επίσης καλό θα ήταν να μην ασχολείστε με κάποια άλλη δραστηριότητα παράλληλα καθώς αυτό θα σας προτρέψει ασυναίσθητα να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα!

  • Μήπως είσαι υπερβολικά επιλεκτική;;

Ελέγχεις λεπτομερώς τις θερμίδες σε κάθε τι που τρως ή το ακριβές ποσοστό λίπους που περιέχεται σ’ αυτά; Μάλλον δεν είναι και το καλύτερο που έχεις να κάνεις.. Η υπερβολική αυστηρότητα στις επιλογές σου θα σε οδηγήσει να τρως αυτά που <πρέπει> με αποτέλεσμα να μην ικανοποιείς την όρεξή σου. Όλοι οι διατροφολόγοι προτείνουν που και που να υποκύπτουμε στην επιθυμία μας για γλυκό ή οτιδήποτε άλλο που ανήκει στην κατηγορία των ‘’απαγορευμένων’’. Μ’ αυτό τον τρόπο και δεν θα στερείσαι τους λαχταριστούς πειρασμούς και θα αποφύγεις τον κίνδυνο να σε υπερνικήσει κάποια στιγμή κάποιο στερητικό σύνδρομο και να οδηγηθείς σε υπερβολές!

  • Τρως όταν διαμαρτύρεται η κοιλιά σου;;;

Είναι όντως η καλύτερη στιγμή για το γεύμα σου. Η συγκεκριμένη λειτουργία μας υποδεικνύει ότι ο οργανισμός μας βιώνει την ‘’βιολογική του πείνα’’ και ότι έχει πραγματικά ανάγκη να ικανοποιηθεί με φαγητό. Επιλέγοντας να φας την συγκεκριμένη στιγμή θα απολαύσεις πολύ περισσότερο το φαγητό σου αλλά και θα αντιληφθείς τον κορεσμό όταν αυτός επιτευχθεί, πράγμα το οποίο δεν είναι σε θέση να κάνουν υπέρβαροι άνθρωποι που δεν είναι σε θέση να επιλέξουν τις σωστές στιγμές κινούμενοι σ’ ένα φαύλο κύκλο συνεχόμενου και ψευδούς αισθήματος πείνας.

( !!! ) : Η απόκτηση του ιδανικού βάρους και πολύ περισσότερο η διατήρησή του μπορεί να κατακτηθεί με την κυριαρχία του μέτρου στις διατροφικές μας συνήθειες. Απόφυγε τόσο τις υπερβολές όσο και την υπερβολική αυτοσυγκράτηση καθώς δεν αποτελούν καθόλου καλούς συμμάχους… !!!

  • Τρως ανάλογα με το πώς αισθάνεσαι;;;

Συνηθίζεις να επισκέπτεσαι το ψυγείο κάθε φορά που αισθάνεσαι πλήξη, απογοήτευση ή θυμό και μάλιστα τακτικά; Τότε μάλλον καθοδηγείσαι απ’ την συναισθηματική σου πείνα.. Η λύση βρίσκεται στο να εντοπίσεις την βαθύτερη αιτία για την οποία καταφεύγεις στο φαγητό ως παρηγοριά. Αν θεωρείς ότι είναι δύσκολο να τα καταφέρεις μόνη σου τότε η συμβουλή ενός ψυχολόγου μπορεί να είναι πολύ βοηθητική για σένα.

Uncategorized

Comments are closed.