Καφές ή Πράσινος Καφές ;;;

Ο καφές και τα είδη του

Για περισσότερο από μια χιλιετία έχει μπει ο καφές στις ζωές των ανθρώπων και την έχει αλλάξει. Πλέον ο καφές θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του κάθε ανθρώπου και μέρα με την ημέρα τελειοποιείται η «τέχνη του καφέ» όλο και περισσότερο προσφέροντας απόλαυση και ικανοποίηση στους χρήστες.

Τα δύο βασικά είδη του καφέ είναι δύο, ο Robusta και ο Arabica.

Green-Robusta-Coffee-green coffee greece green coffee-greece

Ο Robusta ευδοκιμεί σε περιοχές με υψόμετρο έως και 2500 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας και για τον λόγο αυτό τον βρίσκουμε κυρίως στην νοτιοανατολική Ασία και στην δυτική Αφρική. Ο καφές Robusta παρουσιάζει μια σχετικά ήπια γεύση και ένα ελαφρύ άρωμα.

Αντιθέτως ο Arabica ευδοκιμεί σε περιοχές με πολύ μεγαλύτερο υψόμετρο (από 4000 έως και 6000 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας) και έχει έντονη γεύση και γεμάτο άρωμα.

 Τι είναι όμως ο Πράσινος Καφές (Green Coffee) ;

Ο Πράσινος Καφές (Green Coffee) δεν είναι ένα ακόμα είδος καφέ όπως είναι ο Robusta και ο Arabica. Ο Πράσινος Καφές (Green Coffee) είναι ο καφές που δεν έχει περάσει από την επεξεργασία του καβουρντίσματος και διατηρεί αναλλοίωτα και υψηλά τα επίπεδα περιεκτικότητάς του σε χλωρογενικό οξύ. Ο ωμός αυτός καφές, ο Green Coffee, παρουσιάζει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση και ένα περίεργο άρωμα που θεωρείται από πολλούς ανθρώπους αποκρουστικό. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που παρά τα πολλά οφέλη του για την υγεία, ο Green Coffee, δεν έχει την ζήτηση που έχουν τα δύο πολύ γνωστά είδη καφέ, ο Robusta και ο Arabica.

Ο Green Coffee όμως, αντίθετα με τα δύο άλλα είδη καφέ, χρησιμοποιείται ευρέως σε διατροφικά συμπληρώματα αδυνατίσματος προσφέροντας τις εκπληκτικές του ιδιότητες στον κόσμο.

Τι θα μας έδειχνε μια μάχη ανάμεσα στον Green Coffee και τα υπόλοιπα είδη καφέ ;

  • Ο Green Coffee, όπως ήδη αναφέραμε, είναι πλούσιος σε χλωρογενικό οξύ. Το χλωρογενικό οξύ είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό στοιχείο που υπάρχει σε όλους τους ωμούς κόκκους του καφέ και που χάνεται μόλις αυτοί περάσουν από καβούρντισμα. Αυτό είναι και το «μαγικό» συστατικό που κάνει τον Green Coffee να διαφέρει.
  • Σύμφωνα με έρευνες, ο Green Coffee, προσφέρει και μια ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα λοιπόν, όσοι κατανάλωναν Green Coffee παρουσίαζαν μειωμένη αρτηριακή πίεση σε αντίθεση με τους υπολοίπους που παρουσίαζαν υψηλά ποσοστά υπέρτασης. Μάλιστα φάνηκε πως η επίδραση προς την αρτηριακή πίεση των ατόμων που λάμβαναν Green Coffee ήταν ανάλογη με την ποσότητα Green Coffee που κατανάλωναν, δηλαδή όσο περισσότερο Green Coffee έπαιρναν τόσο χαμηλότερη αρτηριακή πίεση παρουσίαζαν.
  • Σημαντική είναι επίσης η επίδραση του Green Coffee σχετικά με το αδυνάτισμα. Όπως προαναφέραμε, ο Green Coffee, χρησιμοποιείται σε πολλά διατροφικά συμπληρώματα για απώλεια βάρους, και αυτό οφείλεται κυρίως στο χλωρογενικό οξύ που περιέχει και που σε συνδυασμό με την καφεϊνη, όπως φαίνεται, επηρεάζει καταλυτικά τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα μειώνοντας την απορρόφησή του σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό.
  • Τέλος, ο Green Coffee, καταπολεμώντας δραστικά το πάχος, καταπολεμά παράλληλα και τον διαβήτη. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά Green Coffee παρουσιάζουν σημαντικά πιο μειωμένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και πιο μειωμένα επίπεδα ινσουλίνης (για τα διαβητικά άτομα).
Uncategorized ,

Comments are closed.