ΕΡΕΥΝΑ : Καρκινικά κύτταρα & με τι τρέφονται …

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του John Hopkins ;;;

Σύμφωνα με πάρα πολλά δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό, εμφανίζεται νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του John Hopkins που λύνει απορίες σχετικά με τα καρκινικά κύτταρα και τον τρόπο που τρέφονται και πολλαπλασιάζονται.

Ο κόσμος αγνοεί μερικές πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα καρκινικά κύτταρα, την εξέλιξή τους σε καρκίνο αλλά και την αντιμετώπισή τους (αν μπορούμε να μιλήσουμε για αντιμετώπιση και όχι απλά για μια προσπάθεια καταπολέμησης τους) !karkinika-kyttara-green-coffee-greece

Μέχρι τώρα, ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να αντιμετωπιστούν αποκλειστικά και μόνο με τη γνωστή μέθοδο της χημειοθεραπείας ! Ωστόσο, σήμερα, με αυτό το νέο δημοσίευμα, φαίνεται πως το Πανεπιστήμιο John Hopkins παρέχει στον κόσμο μια νέα οπτική και φυσικά μια νέα ελπίδα για την επαρκή κατανόηση της λειτουργίας των καρκινικών κυττάρων και εν συνεχεία της αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους.

Τι λέει η νέα έρευνα που κυκλοφόρησε ;;;

Σύμφωνα με τη νέα αυτή έρευνα, τα καρκινικά κύτταρα, υπεύθυνα και για την εμφάνιση καρκίνου, ζουν, τρέφονται και πολλαπλασιάζονται ! Αυτό είναι και το βασικότερο κομμάτι … η κατανόηση όλων αυτών των βασικών λειτουργιών ενός καρκινικού κυττάρου !

Για να αντιμετωπίσουμε όμως σωστά τον “εχθρό” πρέπει πρώτα να γνωριστούμε μαζί του … να μάθουμε τις συνήθειές του … να αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες του και τέλος να τον χτυπήσουμε εκμεταλλευόμενοι αυτές ακριβώς τις αδυναμίες !

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε 2 βασικά βήματα :

  • κατανόηση του τι είναι & πώς λειτουργεί ένα καρκινικό κύτταρο
  • κατανόηση του με τι τρέφεται & πώς πολλαπλασιάζεται ένα καρκινικό κύτταρο

Ας δούμε λοιπόν σιγά – σιγά ένα ένα τα σκέλη …

Τι είναι & πώς λειτουργεί ένα καρκινικό κύτταρο ;;;

(!!!) : Αυτό που πρέπει σε πρώτη φάση να κατανοήσουμε, είναι πως τα καρκινικά κύτταρα υπάρχουν μέσα σε ΚΑΘΕ οργανισμό, απλά η ποσότητά τους είναι πάρα πολύ μικρή και άρα μη ανιχνεύσιμη από τις εξετάσεις και φυσικά ακίνδυνη για τον οργανισμό !!! Όταν όμως τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται, τότε η ποσότητά τους ανεβαίνει σε μερικά δισεκατομμύρια, και τότε το καμπανάκι του κινδύνου χτυπάει !

Σημαντικό για έναν οργανισμό είναι να έχει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν ο οργανισμός είναι δυνατός, τότε μπορεί να μάχεται αυτά τα καρκινικά κύτταρα και να αποτρέπει τον πολλαπλασισμό τους και κατ’επέκταση και τον κίνδυνο ανάπτυξης όγκων ! Ο πιο σημαντικός τρόπος ενίσχυσης του οργανισμού και του ανοσοποιητικού του συστήματος είναι φυσικά η καλή διατροφή ! Ένα άτομο που εμφανίζει κάποιον όγκο, τότε σίγουρα παρουσιάζει και σημαντική έλλειψη μερικών βιταμινών ή άλλων πολύτιμων για τον οργανισμό συστατικών !

(!!!) : Η αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων γίνεται εδώ και πολλά χρόνια με τη μέθοδο της χημειοθεραπείας, που εκτός από τα καρκινικά κύτταρα όμως καταστρέφει και υγιή κύτταρα ! Το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει με τη χημειοθεραπεία, συμβαίνει δυστυχώς και με τη μέθοδο της ακτινοβολίας ! Ενώ καταστρέφονται κάποια καρκινικά κύτταρα, παράλληλα καυτηριάζονται και καταστρέφονται και αρκετά υγιή και πολύτιμα κύτταρα !

Η νέα αυτή έρευνα φανερώνει έναν νέο τρόπο καταπολέμησης των καρκινικών κυττάρων από αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ! Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα, τα καρκινικά κύτταρα, πολύ συχνά, υπόκεινται μετάλλαξη ακριβώς λόγω των μεθόδων καταπολέμησης που ακολουθούμε (όπως οι 2 προαναφερθείσες). Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων θα πρέπει να γίνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο …

(!!!) : Η καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων θα πρέπει να στοχεύει στον περιορισμό της “τροφής” των καρκινικών κυττάρων, … δηλαδή στην πηγή της ζωής τους !!!

Οπότε περνάμε και στο δεύτερο σκέλος, που είναι η γνώση σχετικά με την τροφή και την μέθοδο πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων.

Τι τρώνε & πώς πολλαπλασιάζονται τα καρκινικά κύτταρα ;;;

Μερικές από τις τροφές που αγαπάμε, δυστυχώς φαίνεται να τις αγαπούν πολύ και τα καρκινικά κύτταρα και όπως προκύπτει από έρευνες ενισχύουν τον πολλαπλασιασμό τους ! Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές ; Ας τις μάθουμε … για να τις αποφεύγουμε …

  • η ζάχαρη
  • το γάλα
  • το κρέας (ειδικά το μοσχάρι και το χοιρινό)
  • ο καφές
  • η σοκολάτα
  • το μαύρο τσάι

Είναι αλήθεια ή πρόκειται για ακόμα έναν μύθο ;;;

Τα δημοσιεύματα αυτά διαψεύτηκαν από το Πανεπιστήμιο John Hopkins, το οποίο συγκεκριμένα τονίζει και την λανθασμένη αποτύπωση ακόμα και του ίδιου του ονόματος του Πανεπιστημίου, αφού η ορθή γραφή του είναι “Johns Hopkins” !!!

Uncategorized

Comments are closed.