Γιατί το σπιτικό φαγητό “σώζει”… ;

Μαγειρεύοντας … στο σπίτι !cooking-at-home-green-coffee-greece

Το μαγείρεμα για άλλους είναι μια βαρετή διαδικασία και για άλλους είναι δημιουργία, τέχνη, προσφορά προς τους ανθρώπους που αγαπάνε ! Ωστόσο, το μόνο σίγουρο, είναι πως το μαγείρεμα στο σπίτι μπορεί να σώσει :

 • τη σιλουέττα σας
 • το πορτοφόλι σας
 • και την υγεία σας

(!!!) : Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, τα άτομα που προτιμούν το σπιτικό φαγητό, παρουσιάζουν σημαντικά μικρότερο βάρος σώματος από τα άτομα που τρώνε έξω ή τσιμπολογάνε διάφορα σνακ του εμπορίου.

Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν, πως (όπως έχουν αποδείξει διάφορες στατιστικές μελέτες) τα άτομα που επιλέγουν να προετοιμάσουν τα ίδια το φαγητό τους και να μαγειρέψουν στο σπίτι … τελικά προτιμούν πιο υγιεινές τροφές ! Σε αντίθεση με αυτά, τα άτομα που επιλέγουν να τρώνε έξω ή από delivery, υποκύπτουν σε πιο λιπαρές, πιο παχυντικές και κατά κύριο λόγο πιο ανθυγιεινές τροφές !

Τα εμπόδια … προς μια καλύτερη υγεία !

Είναι γεγονός πως το μαγείρεμα στο σπίτι απαιτεί χρόνο. Όταν όμως το άτομο έχει μια φορτωμένη ημέρα στη δουλειά, είναι γεγονός πως πολλές φορές αδυνατεί να ανταπεξέλθει και στην υποχρέωση του μαγειρέματος.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό όμως να τονίσουμε, πως εκτός από τα οφέλη του σπιτικού μαγειρέματος προς την υγεία μας, υπάρχουν και σημαντικά οφέλη προς το πορτοφόλι μας.

(!!!) : Το φαγητό σε εστιατόρια ή το φαγητό από delivery στοιχίζει και κάνει κακό και στην γραμμή μας ! Είναι βλαβερό, είναι παχυντικό, και … “πονάει” και την τσέπη μας !

Αυτό που χρειάζεται το μαγείρεμα στο σπίτι ώστε να γίνει πιο απλή η διαδικασία του και να μην ταλαιπωρούμαστε, είναι ένα πρόγραμμα. Κάθε σαββατοκύριακο μπορείτε να προγραμματίζετε το μενού ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της επόμενης εβδομάδας και να κάνετε και τα απαραίτητα ψώνια στο σουπερμάρκετ ώστε να μην αναγκάζεστε να τρέχετε τελευταία στιγμή μετά τη δουλειά.

Επίσης, το πρόγραμμα, θα σας γλιτώσει από μεγάλη πίεση … την λεγόμενη “πίεση της νοικοκυράς” … που εντοπίζεται στο αναπάντητο πάντα ερώτημα “Τι να μαγειρέψω και σήμερα ;;;” !

Σπιτικό φαγητό … καλό κυρίως για τα παιδιά !

Το σπιτικό φαγητό μπορούμε να υποθέσουμε γιατί είναι καλό για τα παιδιά. Προσφέρει πολλές βιταμίνες και πολύτιμα στοιχεία που βοηθούν στην καλή υγεία του. Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορους ερευνητές, το καλό σπιτικό φαγητό προσφέρει και κάτι παραπάνω … ειδικά στα παιδιά και τους εφήβους !

(!!!) : Σύμφωνα με μελέτες, το σπιτικό φαγητό, παίζει σημαντικό ρόλο και στην μετέπειτα πορεία και ζωή του ατόμου. Οι ειδικοί πιστεύουν πως ένα άτομο που έχει μεγαλώσει με καλό σπιτικό φαγητό έχει περισσότερες πιθανότητες :

 • να έχει πιο καλούς βαθμούς στο σχολείο
 • να έχει πιο υγιείς σχέσεις
 • να έχει καλύτερη υγεία
 • να έχει πιο καλοσχηματισμένο σώμα
 • να έχει πιο ήρεμη ζωή χωρίς προβλήματα

Επίσης πιστεύουν πως έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες :

 • να καπνίσει
 • να καπνίσει μαριχουάνα
 • να μπλέξει με ναρκωτικά
 • να πίνει

Φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια, κρέας είναι όλα φαγητά που πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή του κάθε ατόμου και που του προσφέρουν το καθένα και από κάτι διαφορετικό και εξ’ίσου απαραίτητο για τον οργανισμό του !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Βάλτε ένα διατροφικό πλάνο στην καθημερινότητά σας και στις διατροφικές σας συνήθειες και εφαρμόστε το για εσάς και για τα άτομα που αγαπάτε ! Βρείτε φαγητά που έχετε όρεξη να φάτε κάθε εβδομάδα και διαμορφώστε ένα πρόγραμμα ανάλογα με τις υποχρεώσεις σας στη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτετε. Έτσι θα είναι πολύ πιο απλό να εφαρμόσετε το πρόγραμμα και να παραμείνετε πιστοί σε αυτό !

Uncategorized

Comments are closed.